Olland, Nijnsel en Rhode weten niet te winnen

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Wekelijks stappen de Rooise voetballers het veld op om drie punten binnen te slepen. Dat lukte zondag niet voor Olland, Nijnsel en Rhode. Boskant en Rhode VR1 waren vrij.

Keldonk is Olland te slim af

Afgelopen zondag werd de topper gespeeld tussen Keldonk en SV Olland. Men kan na afloop concluderen dat de wedstrijd beslist is in het eerste halfuur. De wind was vandaag een onbetrouwbare factor, waardoor Olland het moeilijk had. Er was weinig rust in de ploeg en passes kwamen vaak niet aan bij de juiste persoon.

Keldonk had qua lengte een streepje voor en achterin durfde Olland in de beginfase weinig daadkracht te tonen. Zo kon de 1-0 eenvoudig recht voor goal binnen geschoten worden. Enkele minuten later, in de 21e minuut, was het wederom raak door een misser achterin. Een verdedigende actie zorgde voor een voorzet recht voor goal. De daaropvolgende 2-0 was simpelweg onhoudbaar. In de 26e minuut werd het rampscenario nog groter toen een speler van Olland ongelukkig hands maakte in de zestien. De penalty werd genomen en plotseling stond het al 3-0. Het was niet helpend dat iedere actie voorin, wel of niet buitenspel, telkens afgevlagd werd. Vervolgens was het hard werken voor Olland om erger te voorkomen. In de 32e minuut speelde Remco Voets middels een puntgave crosspass Robert Erven in de voeten. Deze laatste soleerde richting goal en zijn schot spatte helaas snoeihard uit de kruising. In de tweede helft had de peptalk duidelijk gewerkt, want Olland  ging slimmer voetballen. Aanvallen werden doordacht opgebouwd en er waren mooie acties te bewonderen. In de 64e minuut leek Olland de goal te maken, nadat Robert Erven een pass van Tom de Beer met een stuit uit het doel zag gaan. Hoeveel kan er tegen zitten kun je je afvragen. In de 84e minuut mocht dan eindelijk de 3-1 bijgetekend worden, doordat Remco Voets de bal bij een korte corner teruglegde op Stefan Erven. Zijn voorzet was wederom op maat en Tom de Beer wist de bal via het hoofd in het doel te laten belanden. Meer dan een 3-1 zat er helaas niet. De komende wedstrijden zullen bepalen wie de kampioen in de vijfde klasse wordt.

Nijnsel zonder glans onderuit

Het leek een ideaal scenario; nog 21 minuten spelen tegen negen tegenstanders met een 2-2 tussenstand. Dat moet toch perspectief bieden? Het tegendeel bleek waar. Er zal best vooraf gesproken zijn over de te volgen tactiek. Eén ding is zeker, het werkte niet.

Een paar minuten was het aftasten maar toen namen de gastheren die het meest gebaat waren bij een overwinning het initiatief. Met negen man kun je maar één ding doen, de mouwen opstropen. En dat gebeurde ook. De thuisclub was met negen man gevaarlijker dan de elf gasten uit Nijnsel. En in de 85e (dertiende) minuut viel de 3-2. De gasten gingen daarop zonder veel overtuiging in de aanval want zelfs met een gelijkspel waren beide partijen niet gebaat. Nijnsel speelde echter geen enkele kans uit, de eindpass kwam nooit goed aan, de Veldhovense verdediging bleef makkelijk overeind. Een paar lange mannen achterin en een solide keeper. In de laatste minuut belandde een bal op de lat maar dat was ook meteen het enige vermeldenswaardige waar Nijnsel deze troosteloze avond op kon bogen. Zonder overtuiging werd een grote stap gezet naar de vierde klasse. De kans dat Nijnsel in de derde klasse nog overleeft is net zo groot als dat prins Willem Alexander, misschien is hij inmiddels wel koning, op een gure, stormachtige herfstmiddag op de fiets DeMooiRooiKrant rondbrengt in het buitengebied van Olland. Nijnsel liet het afweten en dat geeft te denken en zeker stof tot nadenken.

Geen doelpunten bij Schijndel - Rhode

De derby tussen Schijndel en Rhode | Van Stiphout Bouw leverde geen doelpunten op en eindigde dus in 0-0. En die stand was ook een juiste graadmeter voor de wedstrijd, het was geen derby waar de vonken vanaf spatte. Nauwelijks kansen, niet voor Schijndel, maar ook niet voor Rhode.

Rhode begon niet slecht aan de wedstrijd, maar dat duurde niet lang. Bij Schijndel was het al niet beter dus het publiek kon zich niet echt vermaken. In de 35e minuut was er een eerste serieuze kans voor Rhode, Mark van der Zanden lanceerde Tijn van de Vorstenbosch, maar zijn schot ging over. Daarna kwamen er wat mogelijkheden voor Schijndel dat vlak voor rust de aanval zocht, maar echte kansen leverde dit toch niet op. De tweede helft werd een kopie van de eerste, nauwelijks kansen en de echte vechtlust die bij zo’n derby toch thuis hoort was er ook niet. In de zestigste minuut was er een fraaie actie van Geert Oerlemans, die noodgedwongen laatste man speelde, maar toch een keer de aanval zocht, zijn schot ging net voorlangs. In de 66e minuut werd Mark van der Zanden gelanceerd, maar hij kon de bal net niet het juiste tikje geven. Zo kwamen er nog een paar kleine kansjes, ook voor Schijndel, maar ook zij slaagden er niet in om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd had de keeper van Schijndel nog balverlies, maar gelukkig voor hem liep dat allemaal nog goed af. Het bleef 0-0. Op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, is er geen programma, daarna worden de laatste drie wedstrijden van de competitie afgewerkt. Bovenin lijkt het kampioenschap naar Boekel Sport te gaan, de plaatsen twee tot en met vier leveren nacompetitie voor promotie op. Onderin is SSS al gedegradeerd en Heeswijk en Eendracht moet gaan uitmaken wie de direct degradatie kan ontlopen. Voor de zeven overige ploegen, die praktisch allemaal even veel punten hebben, wordt het nog heel spannend, de nummer vier mag mee gaan doen in de nacompetitie voor promotie, de nummer negen en tien moet mee gaan doen aan de nacompetitie voor degradatie.